Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Пълнени кюфтета с кашкавал и яйца

Пълнени кюфтета с кашкавал и яйца

Пълнени кюфтета с кашкавал и яйца
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Тайната е в пълнежа на кюфтенцата"

Необходими продукти

  • кайма - 300 г
  • яйца - 5 бр.
  • кашкавал - 150 г
  • черен пипер - млян
  • галета - за овалване
  • кимион - млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете яйцата и ги обелете.

Настържете кашкавала на едро ренде и го добавете към каймата заедно с подправките.

Омесете каймата и я разделете на 5 топчета.

Разстелете всяко едно отделно и в средата сложете едно сварено яйце.

Завийте го хубаво с каймата и оформете пълнените кюфтета.

Оваляйте ги в галета и ги подредете в тава с незалепващо покритие.

Печете ги до готовност.

Малко преди да ги извадите ги поръсете с още малко кашкавал.

Пълнените кюфтета с кашкавал и яйца са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: