Слепени сладки Подкови

Слепени сладки Подкови
Снимка: Христинка Колева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
52 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • жълтъци - 4 бр.
  • брашно - 340 г
  • краве масло - 180 г
  • захар - 150 г
  • ванилия - 2 бр.
  • за крема
  • течна сметана - 100 мл
  • шоколад - 100 г
  • ром - няколко капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в голяма купа брашното, захарта, ванилията и нарязаното на кубчета масло, докато се получат маслени трохи.

Добавете един по един жълтъците и замесете тесто.

Покрийте го със стреч фолио и го сложете в хладилник за около 30 минути.

Накъсайте го след това на топчета и ги оформете като подкови.

Наредете ги в тава върху хартия за печене и ги печете за около 12 минути на 180 °C.

Загрейте течната сметана и я смесете с нарязания шоколад и рома. Сложете я в хладилник.

Разбийте крема с миксер и го сипете в пош с накрайник.

Добавете от него върху половината подкови и ги захлупете с другата половина.

Поръсете готовите слепени сладки с пудра захар.

Поднесете ги на вашите гости с чаша кафе или топъл шоколад.

Слепените сладки Подкови са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: