Edin.bg»Рецепти»Риба»Пълнен шаран»Пълнен шаран с доматен сос

Пълнен шаран с доматен сос

ЗориЗори
Новак
15515k
Пълнен шаран с доматен сос
Снимка: Зори
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • шаран - 1 бр. голям
  • орехи - 1 ч.ч.
  • лимонов сок
  • олио - 6 с.л.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 5 глави
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 1 връзка
  • домати - 800 г от консерва
  • чесън - 1 скилидка
  • захар - 1/2 ч.л.
  • чубрица - на вкус
  • девесил
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете шарана и го измийте добре.

Подсушете го и го залейте с лимонов сок. Посолете го и го сложете в хладилник за около 12 часа.

Измийте го след това под течаща вода и го прехвърлете в добре намаслена голяма тава.

Нарежете лука и морковите и ги запържете в тиган със сгорещена мазнина.

Овкусете ги с черен пипер и сипете няколко лъжици от доматите от консервата.

Добавете 1 ч.л. кафява захар, малко сол, черен пипер, чубрица, девесил и нарязаните на едро орехи.

Разбъркайте плънката и я махнете от котлона.

Напълнете шарана с него и го зашийте.

Залейте го с олио, разпределете останалата плънка и добавете доматите, нарязания на ситно магданоз и чесъна.

Сипете малко вода и сложете пълнения шаран да се пече на 180 °C за около 60 минути.

Поднесете го цял на масата.

Пълненият шаран с доматен сос е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: