Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гофрети»Гофрети с брашно от лимец и масло

Гофрети с брашно от лимец и масло

Гофрети с брашно от лимец и масло
Снимка: Мария Божилова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"На момента искаме да си приготвим тези гофретки"

Необходими продукти

  • краве масло - 250 г
  • бакпулвер - 5 г
  • яйца - 5 бр.
  • кафява захар - 200 г
  • ванилова захар - 2 пакетчета (20 г)
  • прясно мляко - 400 мл козе
  • брашно - 500 г от лимец
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете маслото на стайна температура.

Разбийте яйцето с телена бъркалка до получаване на пяна.

Отделно разбийте кафявата захар с ваниловата и я изсипете към яйцата при непрекъснато бъркане заедно с маслото.

Смесете лимецовото брашно с бакпулвера и затоплете млякото.

Добавете към сместа 1/3 от прясното мляко и 1/3 от брашното.

Разбъркайте я добре и добавете втората 1/3 от млякото и брашното.

Отново разбъркайте и сипете останалото количество.

Включете гофретника и сипете 1 черпак от сместа в него.

Печете гофретите до готовност.

Поднесете ги още топли с гарнитура по избор.

Гофретите с брашно от лимец и масло са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: