Edin.bg»Рецепти»Предястия»Паниран карфиол с яйца и брашно

Паниран карфиол с яйца и брашно

Паниран карфиол с яйца и брашно
Снимка: Ирина Андреева Jolie
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Това е страхотен начин да накарате дори децата да проядат карфиол"

Необходими продукти

  • карфиол - 800 грама (накъсан на розички)
  • яйца - 2 броя
  • олио - 200 мл за пържене
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширайте розичките карфиол във вряща подсолена вода за около 7 минути. Отцедете ги.

Разбийте яйцата заедно с брашното и малко сол.

Сипете олиото в дълбок тиган и го сгорещете.

Потопете розичките карфиол в панировката и изпържете до хубав златист цвят.

Отцедете върху кухненска хартия.

Панираният карфиол с яйца и брашно е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: