edin.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Родопски катмички с кисело мляко

Родопски катмички с кисело мляко

Аника ВойтАника Войт
Новак
9011k42
Родопски катмички с кисело мляко
Снимка: Аника Войт
1 / 2
19/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции18
"Винаги сме готови за няколко от тези родопски катмички"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте в купа брашното и солта.

Угасете содата в киселото мляко и изчакайте да шупне.

Разбийте яйцата с водата до получаване на пухкава пяна.

Сипете млякото и яйцата към брашното в купата. Разбъркайте добре до хомогенност. АКо сместа е по-рядка, добавете още малко брашно.

Оставете полученото тесто да престои около 10 минути.

Загрейте тигана на умерен огън и гребвайте с черпак. Изпържете катмите до готовност, като всяка една намазвате обилно с масло.

Родопските катмички с кисело мляко са много вкусни.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: