Пухкав ябълков сладкиш

НикиНики
Новак
13363k
Пухкав ябълков сладкиш
Снимка: Ники
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Само вижте как изглежда този ябълков сладкиш, не ви ли се иска да го приготвите още сега?"

Необходими продукти

  • брашно - 1.5 ч.ч.
  • ябълки - 8 броя
  • захар - 1 ч.чаша
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 3/4 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • За поръска
  • масло - 80 грама
  • ядки - нарязани
  • кафява захар - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ябълките и ги нарежете на малки парчена, ароматизирайте ги с канелата.

Пригответе си форма за печене с диаметър 24 см и я намазнете. Сипете ябълките.

Разбийте заедно брашното с олиото, захарта, бакпулвера и яйцата. Сипете получената смес при ябълките.

Загрейте фурната на 180 градуса и печете ябълковия сладкиш до готовност - около 40 минути.

Разтопете маслото със захарта и добавете нарязаните ядки.

Сипете върху сладкиша и го върнете в изключената фурна за около 20 минути.

Пухкавият ябълков сладкиш е готов.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: