edin.bg»Рецепти»Паста»Талиатели по средиземноморски

Талиатели по средиземноморски

Талиатели по средиземноморски
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 3
29/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
"Смело можем да кажем, че талиателите по средиземноморски са едни от най-вкусните възможни опции за една страхотна вечеря"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете накълцания на ситно лук за около 5 минути в дълбок тиган със сгорещен зехтин.

Добавете малко брашно и продължете да пържите.

Налейте бульона и бъркайте до сгъстяване на соса.

Добавете накъсания спанак, черния пипер и солта - след няколко минути сложете почистените скариди и накъсаната на парченца сьомга.

Сварете пастата в леко подсолена вода и я отцедете добре.

Разпределете талиателите в няколко порции и ги залейте с готовия сос.

Разбъркайте тази вкусна паста и ѝ се насладете в компанията на чаша охладено бяло вино.

Талиателите по средиземноморски са разкошни.

Добър апетит!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: