Начин на приготвяне
Първо пригответе блата.
Разбийте яйцата и захарта, когато се получи пухкав крем добавете бакпулвера с ванилията и кокосовите стърготини. С миксер разбийте добре и постепенно добавете пресятото брашно.
Намазнете и набрашнете форма за печене с падащ ринг. Сипете вътре сместа и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около половин час.
Охладете готовия блат и междувременно пригответе сиропа за него. Затоплете млякото и разтворете в него захарта. Постепенно сипете върху охладения блат.
Пригответе кокосовия крем. Сипете захарта, нишестето и брашното в тенджера и разбъркайте.
Разбъркайте добре и прибавете 100 мл от прясното мляко. Когато сместа се хомогенизира, добавете и останалото мляко с ванилията.
Сложете тенджерата на котлона и бъркайте непрекъснато до сгъстяване на крема. Охладете го и добавете сметаната.
Разбъркайте и сипете върху сиропирания блат. Изчакайте да стегне леко и поръсете със смесените кокосови стърготини.
Приберете сиропирания сладкиш в хладилник за 2 часа, след което нарежете и сервирайте.
Чудният Кокосов Сладкиш е готов.