Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Сочен кейк с крема сирене и круши

Сочен кейк с крема сирене и круши

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
21133k185
12/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Винаги може да направим един разкошен десерт с останалите круши - ако знаете само колко много си подхождат с крема сиренето в този кейк..."

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 и 1/2 ч.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • круши - 2 бр.
  • сода бикарбонат - 1/4 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • краве масло - 30 г
  • крема сирене - 125 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте захарта и яйцата. Добавете към тях мекото масло и разбийте до пухкавост. Прибавете и крема сиренето.

В друг съд пресейте брашното и добавете към него солта, содата и бакпулвера. Разбъркайте и малко по малко добавете към яйцата.

Обелете и почистете крушите, махнете семките. Една от тях нарежете и сипете при сместа за сладкиша с круши.

Сипете тестото в поръсена с брашно и намазнена тавичка. Нарежете втората круша на резени и нарежете отгоре. Поръсете със захар.

Печете разкошния кейк до готовност на 170 градуса.

Щом е готов, поръсете сочния кейк с крема сирене и круши с пудра захар.

Източник: kulinarnarabotilnica

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: