Edin.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Банички»Бутер банички с прошуто, домати и моцарела

Бутер банички с прошуто, домати и моцарела

Sandra PalikarovSandra Palikarov
Новак
13
Бутер банички с прошуто, домати и моцарела
Снимка: Lenka
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Хапнете си бутер банички с прошуто, домати и моцарела - насладете се на момента"

Необходими продукти

  • домати - 100 г белени
  • моцарела - 250 г
  • бутертесто - 500 г замразено
  • гауда - 100 г
  • краве масло - 40 г
  • босилек
  • прошуто - 150 мл
  • сусам - за поръсване
  • яйца - 1 бр. за намазване
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете бутер тестото на стайна температура за около 30 мин.

Нарежете на дребно прошутото, моцарелата, гаудата настържете.

Разточете тестото върху набрашнен плот, нарежете го на ленти с желаната ширина.

Започнете с приготвянето на вкусните бутер банички.

В средата сложете белен домат, посипете босилек, после гауда, моцарела, прошуто. Сгънете лентата и намажете с разбито яйце.

Наредете солените банички върху хартия за печене. Намажете ги с масло и поръсете със сусам.

Хапнете си бутер банички с прошуто, домати и моцарела!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: