edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Курабии»Обикновени Селски Захаринки

Обикновени Селски Захаринки

АнтонияАнтония
Новак
4
62
02/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции5

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте в голяма купа едното цяло яйце, единия бълтък и захарта с миксер.

Добавете олиото и отново разбийте сместа за приготвянето на нашите захаринки.

Угасете содата в млякото, пресейте брашното и добавете и тях в яйчената смес.

Замесете си нелепнещо меко тесто и го оставете настрана за малко да си почине.

След това го разточете върху набрашнен плот и с помощта на формички изрежете домашни курабийки.

Отгоре ги намажете с разбит с малко прясно мляко жълтък, поръсете ги със захар и ги сложете да се печат в предварително загрята на 180 °C фурна до готовност.

Обикновените Селски Захаринки са много вкусни.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: