Начин на приготвяне
Измийте картофите добре и с помощта на нож направете лек кръгъл прорез в средата.
Сварете ги и ги обелете.
Намачкайте ги в голяма купа и ги смесете с киселото мляко, маслото, солта, двете яйца, настъргания на едро ренде кромид лук и подправките.
Разбъркайте много добре сместа и оформете от нея картофени кюфтенца.
Завийте ги с прозрачно фолио и ги сложете за няколко часа във фризера.
Извадете ги, потопете ги първо в сместа от разбитите яйца, после в галетата и накрая отново в яйцата.
Наредете ги в тавичка върху намазнена хартия за печене.
Сложете ги да се печат за около 10 минути в предварително загрята на 250 °C фурна с вентилатор.
След това ги обърнете с помощта на метална щипка и ги печете още 10 минути.
За млечния сос разбийте млякото заедно с майонезата, синапа, копъра, пресования чесън, счуканите орехи и солта.
Разбъркайте го хубаво и го поднесете заедно с най-вкусните картофени кюфтета на фурна.
Добър апетит!
Коментари