Edin.bg»Рецепти»Предястия»Паниран кашкавал»Панирани Кашкавалчета за Гости

Панирани Кашкавалчета за Гости

Панирани Кашкавалчета за Гости
Снимка: Илияна Димова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Панираните кашкавалчета са първото нещо, което ще бъде изядено от гостите"

Необходими продукти

  • яйца - 3 бр.
  • галета - 1 к.ч.
  • кашкавал - 500 г
  • брашно - 1 к.ч. царевично
  • олио - за пържене
  • корнфлейкс - 6 с.л. натрошен
  • сусам - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете кашкавала на правоъгълни парченца.

В малка купичка разбийте яйцето с щипка сол, а в чинийка сипете царевичното брашно.

В друга чиния сложете галетата, корнфлейкса, сусама и останалото брашно. Разбъркайте ги хубаво, за да се смесят добре.

Намокрете с вода кашкавалчетата, след това ги оваляйте в брашното, после ги потопете в разбитите яйца и накрая в сухата панировка.

Пържете панирания кашкавал до златисто и от двете страни.

Извадете хапките върху хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.

Панирани Кашкавалчета за Гости са разкошни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: