Начин на приготвяне
Продуктите са за за една порция от 200 г разядка Тиро.
Лютите чушки от туршия се почистват от семената и се накълцват на ситно.
Към тях се добавя киселото мляко, крема сиренето тип филаделфия, сиренето фета, майонезата, малко зехтин, сол, ситно скълцания магданоз и прясната мащерка, подправки на вкус: чесън сушен млян, бял пипер млян, сол.
Всичко се разбърква хубаво, и разядката се оставя в хладилника поне за час-два, за да има възможност да се охлади и да разгърне вкуса си.
Поднася се полята със струйка зехтин екстра върджин, в компанията на препечен хляб и маслини.
Други гръцки специалитети, които препоръчваме да опиташ, е тази тиро салата или гръцкото тирокафтери.