Разядка Тиро

ЗориЗори
Новак
15515k
Разядка Тиро
Снимка: Зори
6 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Ако добавите и домашен хляб към тази разядка, цена няма да има"

Необходими продукти

  • кисело мляко - 80 г
  • крема сирене - 40 г тип филаделфия
  • люти чушки - 40 г от туршия
  • сирене - 40 г фета
  • майонеза - 2 с.л.
  • магданоз - стръкове пресен
  • мащерка - стръкове прясна
  • чесън - сушен млян
  • бял пипер - млян
  • сол
  • зехтин - 2 с.л. екстра върджин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите са за за една порция от 200 г разядка Тиро.

Лютите чушки от туршия се почистват от семената и се накълцват на ситно.

Към тях се добавя киселото мляко, крема сиренето тип филаделфия, сиренето фета, майонезата, малко зехтин, сол, ситно скълцания магданоз и прясната мащерка, подправки на вкус: чесън сушен млян, бял пипер млян, сол.

Всичко се разбърква хубаво, и разядката се оставя в хладилника поне за час-два, за да има възможност да се охлади и да разгърне вкуса си.

Поднася се полята със струйка зехтин екстра върджин, в компанията на препечен хляб и маслини.

Други гръцки специалитети, които препоръчваме да опиташ, е тази тиро салата или гръцкото тирокафтери.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: