Начин на приготвяне
Най-напред започваме с направата на тестото, от което ще направим гюзлемите.
Активира се маята, като се натрошава в топла вода с лъжица захар и оставяме да бухне. С останалите продукти замесваме тесто, оставя се да втаса на топло 30 минути, покрито с фолио.
Втасалото тесто се разделя на 9-10 части и всяка се точи на малка кръгла кора с големина на чинийка.
Поръсва се в средата с натрошено сирене и настърган кашкавал, събират се краищата на вързоп и оформяме на топче.
Разточете отново на малка питка с големина на тигана, така се оформят всички топки.
В загрят тиган, намазнен с 1 ч.л. олио, печем от двете страни до златисто, обръща се да се запече от другата страна.
Готовите гьозлеми със сирене нареждаме в чиния, като се намазват с масло и поръсваме с щипка шарена сол. След всяка питка тиганът отново се намазнява .
Уникалено вкусни бабини гюзлеми!