Панирани сиренца с два вида сос

07/04/2021
"Няма такъв вкус - хем хрупкави, хем солени, хем и сладки. Съвършеното предястие са тези панирани сиренца, наистина"
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо92
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • кори за баница - фини (точени)
  • яйца - 4 бр.
  • топено сирене - различни видове триъгълно
  • олио - за пържене и за мазане на корите
  • пшенично нишесте - 1 с.л.
  • сладко - кисел сос - равни количества кетчуп, соев сос и мед
  • черен пипер
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • чесън - на прах
  • подправки - по избор
  • сладко - от боровинки
  • сол
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Първо нарежете хоризонтално топените сиренца на половинки.

Вземете една кора за баница и я намажете с олио, след това разделете на 4 части.

Увийте топеното сиренце в пакетче, така че да не изтече при печенето. Процедирайте така с всички сиренца.

Пригответе панировката. За целта смесете нишестето и бакпулвера с малко вода. Добавете разбитите яйца, овкусете с чесън на прах, черен пипер и сол. Ако желаете, добавете и други подправки по избор.

Потопете пакечетата със сирене в панировката и изпържете в силно сгорещено олио до хубав златист цвят.

Поднесете вкусните панирани сиренца със сладко-киселия сос и сладко от боровинки.

Панираните сиренца с два вида сос са чудни!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар