edin.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Люти чушлета без стерилизация

Люти чушлета без стерилизация

Люти чушлета без стерилизация
Снимка: Ваня Георгиева
17/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене5 мин.
Общо15 мин.
Порции1
"Ако сте от хората, които не сядат без люти чушлета на масата, бързо отваряйте тази рецепта"

Необходими Продукти

  • чушки - 250 г (тип Шипка не люти)
  • винен оцет - 1 ч.ч.
  • чесън - 2 скилидки (по желание)
  • черен пипер - 10 зърна
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • магданоз - 10 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред измийте, отрежете дръжките и леко разрежете всяка от лютите чушки от върха. По този начин ще могат да се овкусят и вътре.

Пригответе си буркан и сипете с него оцета, сол, захар, 1 к.ч. вода. Разклатете да се разбърка, добавете магданоз.

Наредете лютите чушки в буркана и отгоре отново поръсете магданоз.

Сложете черния пипер и скилидките чесън. Може да добавите още вода или оцет, ако трябва. Вода се добавя, за да не става много кисели.

Затворете буркана с чушките и съхранявайте на хладно място. Хубаво е редовно да разклащате буркана.

Лютите чушлета без стерилизация са страхотни!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: