Начин на приготвяне
Слагаме макароните в голяма тенджера с леко подсолена вода на котлона да се варят.
След като са готови, ги отцеждаме добре и ги оставяме да изстиват.
В друг дълбок съд изсипваме прясното мляко и половината от захарта и ги слагаме на котлона, за да се разтопи захарта.
Предварително разбитите със захарта яйца слагаме във вече охладеното мляко.
В голяма тава изсипваме останалото количество захар и я слагаме на котлона, за да се карамелизира захарта. Бъркаме непрекъснато, за да не загори.
След като карамелът е готов и леко стегнат, изсипваме макароните, млечната смес и разтопеното масло върху него.
Разбъркаме добре и печем в предварително загрята на 200°C фурна до златист цвят.
Изчакваме готовите макарони на фурна да изстинат и ги разрязваме на порции.
Карамелените макарони на фурна са много вкусни и ароматни.