edin.bg»Рецепти»Баница»Бюрек»Сочен турски бюрек

Сочен турски бюрек

Сочен турски бюрек
Снимка: Марияна Петрова Иванова
22/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Златистият цвят на този турски бюрек ще ви прелъсти, а ароматът му ще ви накара директно да го опитате"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо направете плънката. Разбийте яйцата и ги смесете с натрошеното сирене и киселото мляко с угасената в него сода.

Намаслете тавичка за печене и сложете една кора за баница. Полейте я с малко олио, сложете втора кора, пак намазнете.

Следва трета кора, отново олио и тогава вече ръснете от плънката. Повтаряйте тази процедура до изчерпване на продуктите.

Направете заливка, като за целта разбийте яйцата заедно с прясното мляко. Разрежете баницата на квадрати. Нарежете маслото на малки парченца и ги пъхнете в разрезите.

Излейте заливката и изпечете бюрека в загрята на 180 градуса фурна до получаване на хубав златист цвят.

Сочният турски бюрек е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: