edin.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Най-вкусните картофки под фолио

Най-вкусните картофки под фолио

Сия РибагинаСия Рибагина
Новак
26
2
2k
2
Най-вкусните картофки под фолио
Снимка: Admin
1 / 2ВИДЕО
12/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции3
"За никого не е тайна, че вкусът на печените картофки зависи от подправките, затова ги подберете внимателно"

Необходими Продукти

  • картофи - 600 г (пресни)
  • зехтин - 50 мл
  • чесън - 3 скилидки
  • мащерка - 1 к.л.
  • риган - 1 к.л.
  • куркума - 1 к.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • лют червен пипер - 1 к.л.
  • копър - няколко стръка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват и не се белят. По-дребните може да се оставят цели, а по-едрите се режат наполовина.

В дълбока купа се смесват всички подправки - и сухи, и течни. Разбъркват се добре. С получената смес залейте картофите и се уверете, че се е разпределила добре - върху всички.

Пригответе си удобна тава за печене. Застелете я алуминиево фолио - краищата на листа трябва да излизат извън такава.

Изсипете в нея картофите, добавете скилидките чесън, необелени. Придърпайте краищата на фолиото върху ястието, така че да го завият.

Най-вкусните картофки под фолио се пекат за около половин час на 180 градуса.

Когато това време изтече, отвийте ароматните печени картофи и върнете за допълнителни 10 минути във фурната.

Когато са готови, поръсете с пресен копър и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest