Гръцка разядка Тирокафтери

Аника ВойтАника Войт
Новак
54
1
25/11/2020
"За да бъде още по-апетитна трапезата, сервирайте гръцката разядка Тирокафтери"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 329
  • Преглеждания за месеца664
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • люти чушки - 1 бр. (по желание, може и да я пропуснете)
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 60 мл
  • сирене фета - 400 г
  • червени чушки - 2 бр. (печени и обелена)
  • цедено кисело мляко - 3 с.л.
  • риган - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В блендер или друг кухненски робот поставете предварително почистените и нарязани на парчета чушки, скилидките чесън и зехтина.

Пасира се всичко на каша. Аз използвам винаги печени чушки, тъй като техният аромат е по-богат. Но ако не искате да губите време в печане, използвайте и свежи зеленчуци.

В отделна купа смесете сиренето и цеденото кисело мляко.

Разбъркайте с вилица и намачкайте добре сместа.

Добавете оцета и чесновата каша от блендера. Добре разбъркайте вкусната разядка, така че всички продукти да се смесят идеално.

Овкусете гръцката разядка Тирокафтери с риган и сол на вкус.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар