Царски Блини

Аника ВойтАника Войт
Новак
52
1
17/11/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо73
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер разбийте яйцата в купа. Към тях добавете захарта и солта и отново разбъркайте за секунда.

Пресейте брашното заедно с бакпулвера и добавете към яйцата. Киселото мляко водата разбийте на айран и също прибавете към сместа за руските блини.

Накрая добавете и олиото. То ще предаде на вашите блини нежна еластичност. Разбийте всичко за кратко. Важно е да не прекалявате, за да не станат прекалено жилави.

Оставете сместа да постои 15 минути. Така ще стане още по-гладка и няма да има бучки.

След това можете да започнете да печете блините по обичайния начин на умерена сила на котлона от двете страни.

Още топли ги намажете с мед. Сервирайте царските блини с подходяща гарнитура.

Тиган за палачинки с незалепващо покритие 25 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тиган за палачинки с незалепващо покритие 25 см
28.00 лв.
21.56 лв.
Виж ››

Перфектните палачинки винаги са гаранция за страхотно впечатление, а тиганът за палачинки ги прави вместо вас. Има незалепващо покритие, удобна дръжка и компактен размер, за да приготвяте хем вкусни, хем големи палачинки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар