Edin.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Домашен шоколадов пудинг

Домашен шоколадов пудинг

IvelinaIvelina
Новак
402k
Домашен шоколадов пудинг
Снимка: Ivelina
3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Домашен шоколадов пудинг, който лъжичка по лъжичка ни носи щастие и наслада"

Необходими продукти

  • захар - 2/3 ч.ч.
  • какао - 1/4 ч.ч.
  • царевично нишесте - 3 с.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • прясно мляко - 2 и 1/4 ч.ч. пълномаслено
  • ванилия - 1 ч.л.
  • краве масло - 2 с.л.
  • шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипваме млякото в тенджера и го загряваме до кипване.

В отделна купа комбинираме захарта с нишесте и какао на прах. Изсипваме малко топло мляко на тънка струйка, разбъркайте с бъркалка, за да няма бучки.

Изсипваме хомогенната маса в млякото, добавяме ванилията. Поставяме на средна степен на котлона и разбъркваме непрекъснато, докато стане гъста смес.

Сваляме от котлона, добавяме натрошеният шоколад и маслото и разбъркваме да се разтопи. Изсипваме шоколадовия пудинг във формички за крем или чашки, и изстудяваме в хладилника за три часа.

Ако ползвате за домашна торта или друг любим сладкиш, изсипете готовия крем в купа.

За да избегнете образуването на кора отгоре, натиснете директно със стреч фолио върху крема.

Сервирайте готовия домашен шоколадов пудинг по желание с разбита сметана и плодове.

Насладете се!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: