Начин на приготвяне
Изсипваме млякото в тенджера и го загряваме до кипване.
В отделна купа комбинираме захарта с нишесте и какао на прах. Изсипваме малко топло мляко на тънка струйка, разбъркайте с бъркалка, за да няма бучки.
Изсипваме хомогенната маса в млякото, добавяме ванилията. Поставяме на средна степен на котлона и разбъркваме непрекъснато, докато стане гъста смес.
Сваляме от котлона, добавяме натрошеният шоколад и маслото и разбъркваме да се разтопи. Изсипваме шоколадовия пудинг във формички за крем или чашки, и изстудяваме в хладилника за три часа.
Ако ползвате за домашна торта или друг любим сладкиш, изсипете готовия крем в купа.
За да избегнете образуването на кора отгоре, натиснете директно със стреч фолио върху крема.
Сервирайте готовия домашен шоколадов пудинг по желание с разбита сметана и плодове.
Насладете се!