Добруджанска млечна баница

21/09/2020
"Насладете се на традиционната добруджанска млечна баница - даваме рецептата"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции9
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо272
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете тавата с малко краве масло. Отворете корите за приготвянето на млечната баница. Вземете една, нагънете на хармоника и поставете в тавичката.

Вземете втора и постъпете по същия начин и така, докато свършат. Натрошете сиренето и поръсете с него между корите.

В купа счупете яйцата и разбийте с тел. Добавете киселото и прясното мляко. Разбъркайте отново. Залейте баницата, отгоре нарежете парченца краве масло.

Печете разкошната баница в загрята фурна на 180 градуса до готовност. Извадете, оставете леко да се охлади и сервирайте.

Може да поръсите Добруджанската млечна баница с пудра захар.

По рецепта на Иван Звездев.

Кръгло сито с метална мрежа 25 см-23%
Кръгло сито с метална мрежа 25 см
12.00 лв.
9.24 лв.
Виж ››

Голямо пластмасово сито, с което за нула време ще пресеете желаните продукти. Има метална мрежа, леко и удобно за ползване.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар