Хубава млечна баница

Аника ВойтАника Войт
Новак
49
1
11/09/2020
"Има дни, в които разумът казва едно, а сърцето мисли за млечна баница - познайте кое надделява"
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо305
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • точени кори - 400 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • краве масло - 120 г
  • пудра захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме приготвянето на млечната баница, като разтопи маслото на водна баня.

Взимаме тавичката, в която ще приготвим баницата. Дъното и намазваме с разтопеното масло. Подреждаме отдолу два листа от корите. Намазваме и тях с маслото.

Над тях слагаме нова една кора. Отново намазваме с разтопеното масло. Отгоре още една и отново мажем. Така процедираме, докато не свършат корите.

Следващата стъпка е да нареже баницата на малки ромбоиди.

Ред е да я сложим във фурната (предварително загрята) на 200 градуса, и да печем около 25 минути.

Докато баницата се пече, приготвяме заливката. Разбиваме яйцата и захарта на пяна. Към тях добавяме леко затопленото мляко и ванилията.

С тази смес заливаме баницата, веднага щом я извадим от фурната.

Връщаме отново за 20 минути.

Хубавата млечна баница сервираме поръсена с пудра захар.

Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива-23%
За хубаво тесто използвайте това:
Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива
4.95 лв.
3.81 лв.
Виж ››

Висококачествено метално сито, с чиято помощ ще приготвяте най-вкусните кексове и питки.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар