Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Безглутенов сладкиш с ябълки

Безглутенов сладкиш с ябълки

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
7612k
Безглутенов сладкиш с ябълки
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Ще бъдем напълно откровени с вас - обожаваме този сладкиш с ябълки без глутен. Наистина!"

Необходими продукти

  • безглутеново брашно - 180 г
  • нишесте - 50 г картофено
  • яйца - 2 бр.
  • краве масло - 100 г
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • бакпулвер - 15 г
  • ябълки - 2 бр.
  • стафиди - 50 г
  • ванилия - 1 прахче
  • лимонова кора - щипка настъргана
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • захар - 1 с.л. кафява
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете на резени ябълките. Полейте ги с 3 с.л. лимонов сок и поръсете с 1 с.л. кафява захар. Разбийте яйцата и захарта с миксер на гъста пяна.

Смесете картофеното нишесте, безглутеновото брашно, бакпулвера, ванилията и щипка сол. Добавете ги на порции към разбитите яйца.

Излейте на струйка разтопеното и леко охладено краве масло и прясното мляко. Добавете стафидите, предварително накиснати в хладка вода.

Застелете форма 24 см. с откопчаващ се ринг с хартия за печене.

Изсипете приготвената смес, отгоре наредете резените ябълки. Изпечете ябълковия сладкиш на 180 градуса в предварително загрята фурна до приятен загар.

Пробвайте за готовност с дървено шишче. Охладете готовия сладкиш на решетка. Поръсете с пудра захар.

Да ви е сладко!

Безглутеновият сладкиш с ябълки е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: