Начин на приготвяне
Обелете и нарежете на резени ябълките. Полейте ги с 3 с.л. лимонов сок и поръсете с 1 с.л. кафява захар. Разбийте яйцата и захарта с миксер на гъста пяна.
Смесете картофеното нишесте, безглутеновото брашно, бакпулвера, ванилията и щипка сол. Добавете ги на порции към разбитите яйца.
Излейте на струйка разтопеното и леко охладено краве масло и прясното мляко. Добавете стафидите, предварително накиснати в хладка вода.
Застелете форма 24 см. с откопчаващ се ринг с хартия за печене.
Изсипете приготвената смес, отгоре наредете резените ябълки. Изпечете ябълковия сладкиш на 180 градуса в предварително загрята фурна до приятен загар.
Пробвайте за готовност с дървено шишче. Охладете готовия сладкиш на решетка. Поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко!
Безглутеновият сладкиш с ябълки е готов.