Начин на приготвяне
Нов прочит на ретро кекс с кисело мляко, в момента нямах бяло брашно, импровизирах с пълнозърнесто брашно от просо и царевично.
Прекрасен кекс се получи, ето как да го приготвите:
Разбива се с тел яйцата със захарта, добавяме кисело мляко с шупнал бакпулвер, олио, кора от лимон и портокал.
Прибавяме 2 ч.ч. (по 200 г, непълни) брашно от просо и сипваме царевично брашно. Получава се по-рядка смес от тази за традиционен кекс, а накрая и настъргана вафла.
Тестото се сипва върху хартия за печене в тава 20 на 30 см. Поръсваме с едро смлени бадеми и печем в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка около 25 минути.
Изважда се върху решетка, намазваме с масло и поръсваме отгоре с последната настъргана вафла! Нарязва се кекса с вафли на квадрати и сервираме.
Кекс с кисело мляко и вафли е винаги вкусен и ароматен.