Edin.bg»Рецепти»Сандвичи»Брускети»Брускети с чесън и зехтин

Брускети с чесън и зехтин

Брускети с чесън и зехтин
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
10
"Класически вкусни брускети"

Необходими продукти

  • фляб - 1 бр. франзела
  • зехтин - 1/2 к.ч
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • магданоз - връзка
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете хляба по диагонал на филийки.

В купичка сложете зехтина и солта. Добавете магданоза, нарязан на дребно, и чесъна, пресован през преса.

Разбъркайте добре.

С помощта на силиконова четка, намажете филийките от двете страни.

Изпечете класическите брускети във фурна или на скара до златисто.

Извадете, оставете брускетите с чесън и зехтин да изстинат и поднесете в подходяща чиния.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: