Пълнени ябълки с крамбъл

25/06/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрязваме около 2 см от горната част на ябълките. Внимателно с лъжица издълбаваме вътрешността, като оставяме около 1 см дебели стени.

Почистваме отделената вътрешност от семките и нарязваме на дребно. Добавяме галетата, червените боровинки, ванилията и кафявата захар.

С тази смес пълним издълбаните ябълки. Най-отгоре поставяме по парченце масло.

Смесваме брашното, канелата, джинджифила, кафявата захар и маслото в блендер. Получените трохи поръсваме върху пълнените ябълки.

Подреждаме ябълките в тавичка върху хартия за печене и печем на 160 градуса 30 минути.

Сервираме пълнените ябълки с крамбъл, когато напълно изстинат, с карамелен топинг или друго по желание.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар