Пържени тестени хапки, пълнени със зеленчуци (Самоса)

02/08/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо57
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите, обелете ги, натрошете ги, без да ги мачкате, и ги запържете в тиган с малко олио заедно с нарязаните на кубчета моркови и отцедения грах, като прибавите кимиона, кърито и сол на вкус.

Омесете среднотвърдо тесто от брашното с олиото и вода, колкото е необходимо, разделете го на 3 топки, от които разточете 3 кори и ги срежете по средата, за да получите 6 полукръга.

Всяко парче сгънете на пирамида, напълнете го с плънката и го залепете в края с малко брашно и вода.

Изпържете хапките във фритюрник или тиган до зачервяване и ги поднесете с кетчуп и кръгчета лук.

Нашите хапки самоса са готови!

Кръгла дъска от масивно дърво с метална дръжка ф20
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кръгла дъска от масивно дърво с метална дръжка ф20
5.99 лв.
Виж ››

Истинско произведение на изкуството - страхотна кръгла дъска от масивно дърво с удобна за хващане метална дръжка.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар