edin.bg»Рецепти»Основни Ястия»Тортили»Тортиля с картофи

Тортиля с картофи

Тортиля с картофи
16/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на тънки колелца. Посоляват се и се пържат в дълбок тиган с 1 ч.ч олио до златисто.

Изваждат се и се оставят върху салфетка, за да се отцеди мазнината. Лукът се настъргва на ренде и се запържва за кратко в зехтина.

Яйцата се разбиват в дълбока купа и се смесват с картофите. Всичко се посолява и към сместа се прибавя запърженият лук.

Сместа се изсипва в голям и дълбок тефлонов тиган, в който предварително е сгорещено останалото олио, и се пържи 5 – 6 минути на умерен огън.

Тортилята се обръща внимателно върху чиния и се връща в тиган откъм суровата страна. Пържи се още 5 – 6 минути, след което се сервира.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: