Edin.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Салата от печен лук с маслини и горчица

Салата от печен лук с маслини и горчица

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Салата от печен лук с горчица и маслини - определено бихме я опитали"

Необходими продукти

  • лук - 1 кг, кромид
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • маслини - 200 г без костилки
  • кисели краставички - 200 г
  • чушки - 3 бр. печени
  • горчица - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете в умерена фурна необелените глави лук за 1 час, оставете ги да изстинат, обелете ги, нарежете ги на 4, посолете ги и ги изсипете в салатиера.

Размесете готовия печен лук с нарязаните на кръгчета краставички, чушки и маслини, предварително полети със смес от олиото, оцета, горчицата и счукания чесън, и поднесете салатата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: