Студени мариновани миди

MarianaMariana
Новак
691
52
03/12/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо86
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите се остъргват много добре, измиват се и се слагат в тенджера, без да се добавя допълнително вода.

Прибавят се нарязаните моркови, керевиз, лук и дафиновият лист. Заливат се с виното и се задушават на тих огън около 15-20 минути, докато мидите се разтворят.

Снема се съдът от котлона и месото на мидите се почиства. Сокът, в който са сварени мидите, се прецежда през кърпа. Към него се добавя зехтин, сокът от лимона и почистените миди.

Продуктите се връщат на котлона, кипват се и се варят още 10 минути. Прибавя се малко ситно нарязан магданоз. Мидите се поднасят студени - в плато. Може да се направо в черупките, заляти с маринатата.

Ръчно изработена керамична чиния 18 см
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Ръчно изработена керамична чиния 18 см
5.34 лв.
Виж ››

За ценителите на хубавата керамика - разкошна ръчно изработена керамична чиния, подходяща и за подарък. Заложете на българското!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар