Edin.bg»Рецепти»Салати»Рибна салата»Лесна варена пъстърва с магданоз

Лесна варена пъстърва с магданоз

MarianeMariane
Новак
6944
Лесна варена пъстърва с магданоз
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • пъстърва - 1 кг
  • оцет - 1 ч.ч.
  • магданоз - 1 връзка
  • масло - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме рибата, слагаме в дълбока чиния и накисваме в оцета за около 15-20 минути.

Отцеждаме я, заливаме я с 2 ч.ч. вода и варим до готовност.

Сварената пъстърва се слага в чиния, залива се с препърженото масло и се поръсва със свеж магданоз.

Пъстървата може да се комбинира с пресни задушени картофи или друга гарнитура за риба. Тогава се поднася като топла салата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: