Засушена коприва по селски

MarianaMariana
Новак
688
6
28/09/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме копривата, посоляваме я с повечко сол и я оставяме така да поседи около 1 час. Измиваме я наново, изстискваме я и я слагаме в подходяща тенджера.

Върху нея слагаме измития ориз, олиото, лука, нарязан на филийки и ситно нарязаните магданоз и джоджен. Посоляваме и овкусяваме с червен пипер.

Заливаме продуктите с 1 ч.ч. вода и захлупваме плътно с капака.

Оставяме ястието да се задушава на тих огън, до пълното увиране на ориза, като внимаваме да не остане суха и при нужда доливаме по малко гореща вода.

Ястието се поднася студено.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар