Грисов пудинг

MarianaMariana
Новак
688
6
14/08/2018
Приготвяне5 мин.
Готвене25 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипваме млякото и при непрекъснато бъркане постепенно добавяме гриса.

Към сместа прибавяме захарта, маслото и стафидите и готвим на тих огън, докато се сгъсти.

Сваляме от котлона и оставяме да се охлади, след което добавяме разбитите жълтъци.

Последно се прибавят белтъците, разбити на сняг, и внимателно се разбърква.

Прехвърляме сместа в съд, чиито стени са покрити с карамелизирана захар и запичаме в умерена фурна до златисто.

Готовият пудинг обръщаме върху чиния и поднасяме с ванилов сос.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар