Пудинг от юфка

MarianeMariane
Новак
6944
Пудинг от юфка
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Вкусната закуска с юфка е вече сервирана на масата - побързайте, за да не свърши"

Необходими продукти

  • юфка - 350 г
  • стафиди - 60 г
  • масло - 100 г
  • яйца - 4 - 5 бр.
  • сухар - 1 натрошен на ситно
  • захар - 3 с.л.
  • прясно мляко - 1.5 ч.ч.
  • ванилия - 1 прах
  • лимони - 1/2 кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме юфката в подсолена вода до готовност, прецеждаме я и я измиваме със студена вода.

Прехвърляме я в намазнена тава и прибавяме стафидите, натрошения сухар, захарта, щипка сол по желание и яйцата, разбити с прясното мляко, ванилията и настърганата лимонена кора.

Разбъркваме и печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Поднасяме пудинга поръсен с кристална или пудра захар.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: