Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Разфасоване на телешкото месоА домакините свързват телешкото основно с телешко варено и с месарските магазини, в които най-често се намират шол, вайсбрат, телешко с кост и телешко за готвене....
16 Януари
2
Полезно ли е телешкото месо?Общ състав на телешкото месо
Телешкото месо е богато на протеини, желязо, цинк и витамини
Една от най-големите ползи от яденето на телешко месо е, че то е изключително питателно....
27 Януари
Телешкото варено на ЗвездевТелешкото месо се нарязва и се поставя в тенджера под налягане. Залива с 2 литра вода.
Слага се една глава едро нарязан кромид лук, нарязаните моркови на колелца и нарязаната на дребно глава целина....
28 Февр.
Обявиха телешкото за най-спортното месоТелешкото месо бе обявено за най-спортно от британски учени, тъй като то най-често се употребява от спортисти заради ниското съдържание на мазнини....
27 Февр.
1
Как се приготвя телешкото, за да не стане жилавоЗа да стане по-силно изразен вкусът му при варенето, може да се прибави лъжица коняк;
- За да е по-сочно телешкото месо при печене, трябва да стои 2 часа в оцет и вода в съотношение - 1 чаена чаша оцет на литър вода....
03 Септ.
ПокреклоПриготвяме смес от парчетата свинско месо и дреболиите, накълцаните магданоз и джоджен, червения пипер и сол на вкус.
Изсипваме сместа в тавичка и печем в умерена фурна....
13 Дек.
1
Как по-бързо да уври телешкото месо?Предлагаме ви няколко неустоими рецепти с телешко: Чомлек кебап с телешко, Попска яхния с телешко, Телешко в глинен съд и Телешко варено по Велинградски....
13 Окт.
1
Подходящи подправки за телешко месоКазано иначе - ако ви се похапва месо, то нека да е телешко....
06 Ноем.
1
Тайните на крехкото телешко месоТелешкото месо става вкусно и крехко, ако се спазват някои правила при приготвянето му. За да стане телешкото задушено по-вкусно, преди да го сготвите, го потопете в брашно и го запържете до златисто....
01 Март
Колко време се пече телешкото месо?Най-специфичният кулинарен аспект на телешкото месо е неговото изпичане.
Колко време се пече телешкото месо
Времето за печене на телешкото месо зависи пряко от степента на готовност, към която се стремите....
26 Март
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Диета с телешко месо за лесно отслабванеХарактеристики на диетата с телешко месо:
Схемата за отслабване с телешко месо се спазва за 7-14 дни....
15 Юли
Иззеха 56 кг телешко месо в КукленНад петдесет килограма телешко месо е иззето от незаконен обект в Куклен, съобщава директорът на Областната дирекция на Агенцията по безопасност на храните д-р Николай Петков....
18 Септ.
Чудо! Продават телешки колбас без телешко месо!Редица фирми предлагат безпрепятствено в магазините пресни телешки колбаси, които са произведени от всичко друго, но не и телешко месо....
12 Дек.
1
Яхния Да си оближеш пръститеЗадушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко.
Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат....
05 Февр.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Котешкото месо стана деликатес във ВиетнамМайстор готвачът Нгок Тиен отглежда котка в дома си и твърди, че когато животното стане достатъчно голямо, той ще го сготви. Пазарната цена на угоена котка била от 50 до 70 долара, пише списание Тайм....
09 Август
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1