Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кетчуп с карамфил и канелаОставете да се вари, докато сместа остане наполовина.
Поставете всички подправки в платнена торбичка и ги пуснете във врящата смес. Добавете захарта, солта, оцета и варете още 10-тина минути....
10 Окт.
Свинско месо с карамфил и уискиМесото се натърква със сол и се намазва с олио. Слага се в намазана с мазнина тава. Покрива се с фолио от всички страни, но така че фолиото да не докосва месото. Пече се 2 часа на 150 градуса....
31 Дек.
Цитрусов пунш с карамфил и канелаЛимоните и портокалите се изцеждат. Сокът се смесва с виното, захарта, канелата, индийското орехче и карамфила и се оставя за 1 час.
Сместа се загрява, без да кипва, добавя се гореща вода и ром....
04 Февр.
КарамфилЧаят от карамфил има свойството да лекува т.нар. диария на пътешественика, която се наблюдава при много хора по време на път. Регулира ензимите в стомаха и помага за бързото възстановяване....
05 Февр.
1
Кекс с черен пипер, карамфил и бахарРазбийте яйцата със захарта до побеляване, добавете олиото, киселото мляко, всички подправки - ванилия, канела, лимонова кора, стритите черен пипер, карамфил и бахар.
Разбийте добре и постепенно добавете брашното....
28 Ноем.
Кекс с черен пипер, карамфил и бахарРазбийте яйцата със захарта до побеляване, добавете олиото, киселото мляко, всички подправки - ванилия, канела, лимонова кора, стритите черен пипер, карамфил и бахар.
Разбийте добре и постепенно добавете брашното....
28 Ноем.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиСтоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
18 Март
Как да карамелизираме лукЩом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари.
Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
08 Януари
2
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Яхния Да си оближеш пръститеДобавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
05 Февр.
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Тарт с карамел и шоколадДобавяме захарта при непрекъснато бъркане, след като се сгъсти добавяме и сметаната. Ври още 10 мин, добавяме маслото и махаме от котлона. Заливаме изстиналия блат с карамела и оставяме в хладилника за 4 часа....
10 Февр.
Банани с карамел и сусамБананите се нарязват на парчета с дължина 5 см. и се заливат с лимоновия сок, за да не потъмнеят. Захарта и водата се смесват в малка тенджерка и се загряват, докато захарта се разтопи....
03 Март
Сладкиш с карамел и сметанаПоръсете с какао (или настърган шоколад, шоколадови пръчици) и оставете да се охлади.
Много бърз, вкусен и лек сладкиш! Най-трудното в него е да чакате да се охлади!
Сладкишът с карамел и сметана е страхотен....
13 Дек.
Мляко с карамел и ванилияПрясното мляко се загрява и се прибавя към него топинг от карамел, слагаме захар на вкус и съвсем малко ванилия.
Сервира се горещо и се консумира с наслада и бисквитки....
29 Ноем.
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Така се осолява сланинаСлед като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня.
Ето така се осолява сланина....
02 Март
3
Да украсим масата с карамфилиМного интересна украса за маса с карамфили можете да направите за всеки ден или за празниците....
08 Февр.