Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Най-добрата лазаняИзважда се от фурната, отстранява се фолиото, намалява се температурата на 180 градуса и се допича за още 25 мин.
Оставя се да отпочине за около 20 мин, сервира се.
Най-добрата лазаня е много вкусна....
07 Май
Ордьовър Добрата снахаЗавиват се на рула и се слагат да се изпекат в намаслена тава, покрита с фолио.
За да не се разпаднат може да ги забучите с по 1-2 клечки за зъби.
Предястието се поднася нарязано на малки рула....
19 Септ.
1
Най-добрата мусакаТук е втората тайна за уникалния вкус на най-добрата мусака – първо, се запържва каймата и тя наистина се запържва, да стане златисто-кафява, а не сива (виж снимките)....
01 Ноем.
Ордьовър Добрата снахаЗавиват се на рула и се слагат да се изпекат в намаслена тава, покрита с фолио.
За да не се разпаднат може да ги забучите с по 1-2 клечки за зъби.
Предястието се поднася нарязано на малки рула....
19 Септ.
1
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
29 Септ.
Най-добрата лазаня БолонезеЗа да се съберат, разпределете 1 1/2 чаши Болонезе сос в дъното на тавичка за печене. Подредете 6 кори по дължина върху Болонезе сос. Поръсете с едната половина от сместа със сирене рикота....
16 Дек.
1
Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)Отстраняват се неравностите отстрани, много леко може да се ползва белачката за картофи и леко се подравнява долната им част, за да може да стоят изправени кубчета....
11 Дек.
2
Топящи се картофи на фурна със самардалаПекат се около 30 минути, като се разбъркват на двайстата, за да не залепнат....
29 Окт.
3
Най-добрата заливка за мусакаЗаливката се разпределя равномерно върху вече запечената готова мусака, ястието се връща във фурната за още 15 минути или до получаването на апетитен златисто кафяв загар на най-добрата заливка за мусака....
13 Дек.
Тайните на мъжката психикаКогато говорим за мъжка психика, ни е пределно ясно не само че тя коренно се различава от женската, но и че не можем да поставим психиката на всички мъже под един знаменател....
11 Ноем.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиСтоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
18 Март
Как да карамелизираме лукЛука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Пилешки крилца с топящи се картофки на фурнаНаливаме бирата, слагаме алуминиево фолио и печем 30 мин в загрята на 250 градуса фурна в долната част.
На 30 минута махаме фолиото и качваме на средата на фурната за още 15 мин или до зачервяваме на месото....
23 Януари
Как да се грижим за контактните лещи?Не бива да забравяме обаче, че като всяко нещо те също изискват грижи, за да могат да ни служат правилно....
21 Март
Есмер е в депресия! Не може да се грижи за дететоДетето се оказало много голямо и се наложило разреза да бъде по голям.
Зарастването не вървяло по план и днес Есмер не може дори да стане от леглото....
19 Юли
Как да повишим апетита на детето?Много родители се сблъскват с проблема злоядо дете. Ако и вашето дете няма апетит и постоянно отказва да се храни или пък яде твърде малко, вижте какво можете да направите....
26 Ноем.
Добрата домакиня се грижи така за всекидневната трапезаДобрата и приятната атмосфера е важна за цялото семейство....
27 Юли
Как да се захрани детето?След въвеждането им детето трябва да консумира месни продукти 5 дни в седмицата, тъй като те са най-големият източник на протеини....
23 Окт.
Да се справим с егоизма на дететоКогато видите, че детето ви се държи добре с другите или е състрадателно, не пропускайте шанса да го похвалите за това. Не забравяйте да опишете на детето си с какво е заслужило вашата похвала....
09 Юли
Яхния Да си оближеш пръститеДобавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
05 Февр.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.