Edin.bg»Статии»Здраве и Красота»Най-добрите прически за дълга коса

Най-добрите прически за дълга коса

Най-добрите прически за дълга коса

Дългата коса е платно от безкрайни възможности, когато става въпрос за оформяне. От морски кичури до сложни кокове нагоре, опциите са изобилни за онези, които са благословени с дълги коси.

Независимо дали се стремите към небрежен, ежедневен външен вид или нещо по-елегантно за специален повод, ето ръководство за някои от най-добрите прически за дълга коса.

Прическа за дълга коса с плажни вълни

Шикозни и подходящи за всеки повод, плажните вълни придават текстура и движение на дългите кичури. Постигнете този външен вид, като използвате маша или сплетете влажна коса за една нощ за естествен, рошав вид. Завършете с текстуриращ спрей, за да задържите вълните на място, като същевременно поддържате спокойна атмосфера.

Права дълга коса

За изтънчен и изчистен външен вид изберете вечния прав и елегантен стил. Използвайте висококачествена преса коса и термозащитен препарат, за да създадете гладки, лъскави кичури, които излъчват елегантност. Тази универсална визия работи добре както за ежедневни излети, така и за официални събития.

Наполовина пусната коса

Дълга кос на плитка

Класически стил, който постига перфектния баланс между небрежно и официално, прическата наполовина вдигната наполовина надолу предлага гъвкавост и чар. Съберете горната част на косата си и я закрепете с фиби или стилна щипка, оставяйки останалата част да пада надолу. Добавете къдрици или вълни за допълнителна нотка блясък.

Дълга плитка

Плитките са фантастичен начин да покажете дължината на косата си, като същевременно добавяте сложни детайли към стила си. Експериментирайте с различни видове плитки като прически за дълга коса.

Дълга коса на опашка

Понякога простотата говори много. Елегантна, висока конска опашка или ниска, обемна конска опашка може да издигне външния ви вид без усилие. Използвайте част от косата, за да увиете вратовръзката за коса за полиран завършек или я оставете обемна за по-небрежна атмосфера.

Прическа с аксесоари за коса

Дългата коса предоставя широки възможности за зашеметяващи прически. От елегантни шиньони до сложни усукани кокове, повдигнатите дрехи излъчват изтънченост и грация. Добавете аксесоари като цветя, игли или щипки със скъпоценни камъни, за да подобрите романтичното усещане.

Аксесоари за прически

Прическа на пластове

Помислете за добавяне на слоеве към дългата си коса, за да придадете измерение и движение на вашите кичури. Слоевете могат да подчертаят чертите на лицето и да добавят обем, правейки оформянето по-лесно и динамично.

Прическа рибя кост

За драматичен, но причудлив външен вид направете рибя кост Съберете цялата си коса в една дълга плитка, която се спуска каскадно по гърба ви. Този стил излъчва приказен чар и е идеален за специални поводи.

Поддържането на дълга коса включва повече от просто оформяне. Ето някои основни съвети, за да поддържате кичурите си здрави и жизнени:

Редовно подстригване за предотвратяване на цъфтящи краища и поддържане на формата.

Използвайте топлинни защитни средства преди стилизиране с топлинни инструменти.

Дълбоко поддържане редовно, за да поддържа косата подхранена.

Избягвайте прекаленото разресване, особено когато косата е мокра, за да предотвратите накъсване.

Защитете косата от увреждане от слънцето, като използвате UV защитни продукти или носите шапка.

Дългата коса предлага безброй възможности за оформяне, ограничени само от вашата креативност. Експериментирайте с различни стилове и намерете това, което ви кара да се чувствате уверени и красиви. Не забравяйте, че ключът към разтърсването на всяка прическа е да я носите с увереност и усет!

Вижте също фризури за тънка коса и кои прически скриват бузките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest