Edin.bg»Статии»За Дома»Защо пералнята не пълни вода?

Защо пералнята не пълни вода?

пералнята не пълни вода

Пералните са проектирани да пълнят водата постепенно, но не прекалено бавно. В повечето случаи този процес изисква няколко минути. Ако забележите, че вашата пералня се пълни прекалено дълго време или пълненето с вода изцяло липсва, това определено означава, че съществува възниквал проблем, тъй като пералнята прави няколко опити да се напълни с вода и ако тези опити са неуспешни, накрая дава грешка.

Съществуват няколко причини, които могат да доведат до това пералнята ви да не може да се напълни с вода и днес ще се запознаем именно с тях. В най-честите случаи виновници са външните обстоятелства, но причините могат да са лесно отстраними.

Ниското налягане на водата може да причини прекалено бавното пълнене на вода или липсата на такова. Когато налягането на водата е под нормата, резервоарът не може да осъществи запълването с вода и шайбата източва минимума, в следствие на което спира програмата и изписва грешката, че няма вода.

Тази повреда не бихте могли да разрешите сами, но можете да се обадите на поддържащата служба и да попитате кога налягането на водата ще бъде възстановено.

Друга причина може да бъде спиращият кран. Когато се налага да напуснете дома си за по-дълъг период от време, трябва да затваряте този кран. Ако не можете да завъртите дръжката когато го отваряте, то тогава водата в маркуча ще тече значително по-бавно.

Ако входящият маркуч е притиснат или прегънат също може да се появи проблемът. За да е в изправност пералнята и да се осигурява снабдяването й с вода, маркучът трябва да бъде свободен. Ако е прегънат, просто го изправете и проверете дали водата преминава в нормална скорост.

защо пералнята не пълни вода

Проблемът би могъл да произлиза и ако има запушване на филтъра на цедката на всмукателния клапан. В този случай в решетката се появява калциев депозит и пропускателната способност намалява.

Ако никоя от тези причини не е виновна за проблема ви, тогава трябва да извикате майстор, който да погледне по-обстойно вътрешността. Възможно е пералнята да не пълни вода заради неизправен вентил за водоснабдяване, като в този случай механизмът за затваряне на диафрагмата може да се повреди в клапана и да не се движи както трябва.

Възможно е също така да не работи превключвателят за налягане или контролният модел да е счупен. Ако контролният модел е счупен, това води до загуба на комуникация с клапана за пълнене или до пълно прекратяване на командите.

Каквато и да е причината за това вашата пералня да не пълни вода, ако не желаете да рискувате да се справите сами с проблема, ви съветваме да извикате техник. Техниците са компетентни по всички въпроси относно пералните и така ще бъдете сигурни, че ако възникналият проблем би могъл да бъде разрешен, те ще го направят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest