Edin.bg»Статии»Здраве и Красота»Натурални етерични масла срещу комари

Натурални етерични масла срещу комари

Натурални етерични масла срещу комари
Масажор и четка за почистване на лице 5в1
Препоръчано за теб:
Масажор и четка за почистване на лице 5в1
22.00 лв.
Виж ››

Комарите са единственият негативен аспект на иначе красивото и дългоочаквано лято. Тези малки вредите оказват истински дискомфорт и понякога са способни да развалят цялата магия на летния сезон.

Ето защо средствата против комари се оказват единственото спасение. Добрата новина е, че съществува натурална алтернатива, които да осигуряват защита и същевременно да са напълно щадящи към кожата.

Такива са етеричните масла, които се оказват безопасен и ефективен метод за спасение от комарите.

Ето кои са натуралните етерични масла против комари:

Канелено масло

Канелено масло срещу комари

Канелата е изключително полезно средство, което контролира нивата на кръвна захар и има широко приложение в кулинарията. Оказва се обаче, че маслото от канела е и мощно средство за защита против комари. Според проучвания канеленото масло възпрепятства захапването от комари и дори унищожава техните яйца.

За да си направите домашен спрей от канела, то се нуждаете от около ¼ ч.л. канела, разтворена в 120 мл вода. Полученият разтвор има приятна миризма и страхотни защитни свойства.

Масло от лимонов евкалипт

Още от 20 век се прочуват знаменитите защитни свойства на лимоновия евкалипт. Маслото от него се счита за най-ефективното натурално средство срещу комарите.

Масло от мащерка

Масло от мащерка срещу комари

Мащерката буди асоциации за билков чай, но освен за полезна напитка тя служи и за създаването на етерично масло против комарите. Според прочувания само 5% разтвор от растението е способно да осигури 90% защита срещу тези насекоми.

Масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво има широко приложение заради своите антисептични, противогъбични и противовъзпалителни ефекти. Освен тях обаче това масло има мощно защитно свойство против нахлуването на комари.

Лавандулово масло

Лавандулово масло срещу комари

Маслото от лавандула има доказани ефекти в отблъскването на молци и комари. Също така то проявява антисептични, аналгетични и противогъбични свойства.

Натуралното масло от лавандула оказва и силно отблъскващо действие срещу комари. Можете да си набавите това масло у дома, като същевременно да се наслаждавате на неговия страхотен аромат, и да си осигурите защита от комари.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest