edin.bg»Статии»Здраве и Красота»Аюрведичен масаж Широдара

Аюрведичен масаж Широдара

Аюрведичен масаж Широдара

Почти всеки знае, че Аюрведа е много древна наука за здравето с практически опит от преди 5000 години преди Христа. Тя почива на знанието за здравословния начин на живот, включващ други древни практики като йога, медитация, дишане и други.

Холистичният подход на Аюрведа към естественото здраве помага да намерим вътрешен мир, радост и спокойствие в живота. Терапиите на тази древна наука са насочени към запазване на здравето чрез постигане на баланс в тялото с ума и духа.

Един от инструментите на Аюрведа е лечебният масаж Широдара. При него пациентът лежи спокойно, а със специален чайник се излива лечебно олио върху челото му. Препоръката е да се прилага при стрес, проблеми със съня, гняв и други негативни емоции. Служи за успокояване на ума.

Ясно е, че Широдара е процес на дълбок релакс, при който скалпът и челото, в областта на третото око получават масаж със струя топло масло. Мястото е избрано, защото там стресът, напрежението и безпокойствието се събират и задържат.

За кого е подходящ масажът Широдара?

Тази техника е за всеки, който работи натоварена умствена работа, страда от вътрешно напрежение или продължителен стрес в работата или отношенията с околните. Терапията е за всички с проблеми в психиката, депресия, тъга и повишена чувствителност.

Широдара

Широдара представлява прочистване на емоционални натрупвания, стресови състояния, натрапчиви мисли. Той ни води към по-високи нива на съзнанието и затова масажът е пълен релакс и блажено изживяване. Има добър ефект при високо кръвно, главоболие, шум в ушите. Може да бъде панацеата при:

- синузит;

- загуба на паметта;

- косопад;

- кожни болести и много други оплаквания.

Подходящата терапия, намерена в Широдара, възвръща баланса в тялото и ума, отговаря на специфичните нужди на всеки, защото е лечебна практика с широки възможности, лекуваща ума, тялото и духа.

Дисбалансът след прилагане на практиката изчезва. Препоръчват го заедно с терапията Абаянга, за да се постигне пълно и цялостно отпускане на тялото и ума, защото тази техника разчита на едновременната релаксация на всички нива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest