edin.bg»Статии»Как да»Какво е инфлуенсър и как се става такъв?

Какво е инфлуенсър и как се става такъв?

какво е инфлуенсър

Думата инфлуенсър идва от английската дума “influence”, означаваща „оказвам влияние“. С други думи, това е човек, оказващ влияние на група от хора под дадена форма.

Днес тази дума се чува все по-често и представлява обект на изследователски интерес. Инфлуенсърите оказват предимно Интернет влияние в социалните мрежи. Те имат кръг от последователи, които се интересуват от тяхното мнение, интереси, модел на поведение и начин на живот.

Инфлуенсърите са популярни личности за своята аудитория и успяват да повлияят на нейното мнение по редица въпроси.

Съществуват различни инфлуенсъри: пътуващи, модни, инфлуенсъри на изкуството, театъра, журналистиката и т.н. В Интернет пространството всеки последовател може да намери своя инфлуенсър и модел за подражание според интересите, които притежава.

Как да станете инфлуенсъри?

Това се превръща в доста често задаван въпрос и неслучайно. Инфлуенсърството се оказва доходоносна професия и се разпространява изключително бързо в социалните мрежи. Затова голям изключителен интерес към себе си и все повече хора си задават въпроса как могат да постигнат успеха си с това.

1. Трябва да бъдете лидер на мнение

За да оказвате влияние, трябва да повярвате, че имате с какво да го дадете. Бъдете уверени и споделяйте позиция по всеки казус, който ви интересува. Когато отстоявате мнение, то това със сигурност ще бъде забелязано от ваши потенциални последователи.

2. Качествено съдържание

как се става инфлуенсър

Трябва да впечатлите аудиторията с красиво и стойностно съдържание. Напишете пост със съвет или споделете снимка от непознато място. Бъдете иновативни и творчески настроени, за да се отличите от масовото съдържание.

3. Активно участие в социалния живот

Трябва да публикувате съдържание всеки ден под формата на снимка, стори, видео или дори коментар. Трябва да бъдете активни, за да сте забелязвани. Постоянното взаимодействие с вашите последователи е най-бързият път към успеха.

4. Взаимодействие с други инфлуенсъри

Такава професия като инфлуенсърството изисква изграждането на връзки, не само с аудиторията, но и с други „носители на влияние“. По този начин добивате ценна информация за собственото развитие на вашия профил и ще получавате обратна връзка от тях, което ще благоприятства вашата популярност в социалните мрежи.

5. Искреност в комуникацията

Няма да спечелите последователи с демонстрация на перфектния си начин на живот. Най-вече защото такъв не съществува. Не се страхувайте да бъдете искрени с вашата аудитория и да споделяте проблемите си. По този начин скъсявате дистанцията с вашите последователи и им давате ценна информация, от която те могат да се възползват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest