Edin.bg»Статии»За Семейството»Защо жените изневеряват

Защо жените изневеряват

Защо жените изневеряват

Може би донякъде ви звучи съвсем правдоподобна мисълта на полякинята Зофия Келян, която донякъде на шега казва, че ако случайно срещнеш верен мъж, непременно трябва да му поискаш автограф.

Всъщност е общоприето схващането, че е в природата на повечето мъже да изневеряват. Те са ловци, които след като са набелязали плячката си (в случая жената), биха направили всичко по силите си, за да я имат.

Да, но това не е точно така, защото според последните проучвания сред представителките на нежния пол, се оказва, че и те не са от най-верните.

Ето защо жените изневеряват

Емоционална неудовлетвореност във връзката

Най-често жените изневеряват, защото изпитват емоционална неудовлетвореност във връзката, която имат. Отдавна имат усещането, че мъжът до тях не ги обича, цени или уважава. Няма комплименти, няма нежност, няма целувки. Какво по-нормално от това де се отдадат на мъж, който им предлага поне част от гореизброеното или всичко накуп?

Сексът не е задоволителен

Или обратното - мъжът във връзката е много мил, внимателен, галантен и отзивчив. Сексът, обаче е или съвсем нередовен, или липсващ или крайно незадоволителен. Отново нищо чудно защо жената би се озовала в чуждо легло.

Тя търси и секс, и разбиране

Защо жените изневеряват

Все пак да си припомним думите на Венцеслав Константинов, който казва, че Мъжът изневерява с тялото си, жената с душата си. Но когато за една жена са налице и физическа незадоволеност и емоционална незадоволеност, то тя не просто има желание да скочи в чуждо легло. Усеща това като истинска необходимост и потребност, но не с първия срещнат. Тя търси и секс, и разбиране. Поради което вече наистина изневерява с душата, а не само с тялото си.

Най-бързият и лесен начин за край на връзката

Не на последно място, жените изневеряват, когато считат, че връзката им не просто е в застой, а искат да я доведат до край. Без излишни караници, обвинения, обяснения и т.н. По възможно най-бързия и лесен начин. И понякога именно това ги тласка към изневярата.

Изневяра, която да не е прикривана, а напротив - изневяра, за която основният партньор да разбере. Почти сигурно е, че той ще се почувства толкова наранен и излъган, че надали ще иска да прекара и секунда с жена, която му е изневерила. И не си мислете, че подобна ситуация е особена рядкост.

Отново според проучвания, направени през 2020 г. се оказва, че много жени вече са използвали подобна тактика, за да сложат край на връзка, от която искат да се избавят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest