Edin.bg»Статии»Свободно Време»Най-добрите мъжки хобита

Най-добрите мъжки хобита

Най-добрите мъжки хобита

Въпреки че темата ни е за най-добрите мъжки хобита, би трябвало да ви е пределно ясно, че няма как в няколко реда да изброим всички.

Поради тази причина ще оставим настрана някои спортни мъжки хобита (лов и риболов, шах, дайвинг, алпинизъм и т.н.), хобитата, свързани с високите скорости, както и колекционерските хобита, които също спадат в категорията на най-добри мъжки хобита. Ще се съсредоточим върху някои мъжки занимания, които са добре известни, но надали често ги възприемате като типичните мъжки хобита.

Направи си сам

На много мъже им е изключително досадно, когато знаят, че нещо в жилището им трябва да бъде ремонтирано и веднага викат на помощ за целта майстор-специалист. Има обаче и такива мъже, чието хоби е именно от типа Направи си сам. Те могат не просто да оправят крака на някой счупен стол, но и сами да си направят цял комплект от столове. И не само защото могат и им се отдава, а и защото обичат да се занимават с подобни дейности.

Моделиране и исторически възстановки

Има много мъже, които си падат по моделирането на влакови композиции, като в това число са и Том Ханкс, Уолт Дисни, Франк Синатра и др. Има и мъже, които колекционират фигурки - войници, генерали и т.н. и тяхно хоби е да пресъздават важните исторически събития под формата на възстановки.

Писане

Мъжки хобита

Писането на разкази, мемоари или пък развиването на журналистическа дейност е хоби на много мъже без това да е основната дейност, с която изкарват препитанието си. Замислете се само колко хубаво би било да споделяте с някой в писмена форма емоциите, преживяванията си или пък това, което ви вълнува в момента. Можете спокойно да си създадете блог и да откриете хора със сходни на вашите интереси. Не би ли било чудесна идея?

Любов към изобразителното изкуство

Списъкът с мъжки имена, които са оставили незабравима диря в изобразителното изкуство е трудно проследим. За някои от тях това е било професия, а за други само хоби. Но ако и вие имате усещане за естетика, обичате да наблюдавате света около вас и да го възпроизвеждате върху платна, то не се колебайте и действайте!

Кулинария

Да, надали има мъж, който да не мечтае половинката му да умее да готви. Все пак любовта на мъжете минава през стомаха, както са казали хората. Но замисляли ли сте се, че най-известните готвачи или шефове, са именно мъже? Като тръгнем от нашенските Ути Бъчваров, Звездев, шефовете Манчев и Шишков и т.н. и стигнем до симпатичния Джейми Оливър или пък французина Ален Дюкас. Всъщност все примери, в които хобито на човек може да се превърне и в професия, което си е за похвала!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest